Prijava

Saznaj sve što je potrebno za prijavu i preuzmi prijavni obrazac.

Nagrada i priznanja „Krunoslav Sukić“ su namijenjeni pojedincima, organizacijama i institucijama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja u Hrvatskoj i njenom okruženju te uključuje i inicijative iz zemalja Zapadnog Balkana koje imaju utjecaj na izgradnju mira u Republici Hrvatskoj.

Natječaj za 2022. godinu!

Vaši prijedlozi se primaju od 5. rujna do 5. studenoga 2022.g.

Predlagati mogu fizičke i pravne osobe.

Za prijavu je obavezna sljedeća dokumentacija: popunjen prijavni obrazac i pisane preporuke.

Kategorije:

NAGRADA ZA PROMICANJE MIROTVORSTVA, NENASILJA I LJUDSKIH PRAVA "KRUNOSLAV SUKIĆ dodjeljujemo je pojedincima/kama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja u Republici Hrvatskoj i njenom okruženju, zemljama Zapadnog Balkana. Namijenjena je ljudima koji ispravno življenje za dobro ljudi, zajednice i prirode svjedoče svojom građanskom i ljudskom zauzetošću i hrabrošću.

Nagradu čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 5.000, 00 HRK.

Prijavni obrazac za Nagradu može se preuzeti ovdje.

PRIZNANJE "KRUNOSLAV SUKIĆ" ZA PROMICANJE MIROTVORSTVA, NENASILJA I LJUDSKIH PRAVA namijenjeno je pojedincima/kama, organizacijama, društvima, građanskim i drugim inicijativama koje u Hrvatskoj i njezinu okruženju, zemljama Zapadnog Balkana promiču mirotvorstvo, nenasilje i zaštitu ljudskih prava: za njihov otpor nasilju; za primjenu nenasilnih metoda u zaštiti i promicanju ljudskih prava i sloboda, rješavanju društvenih sukoba prijepora kao i za kreativne pristupe i postignuća u izgradnji održivog mira u lokalnoj zajednici; putem društveno angažirane umjetnosti; poticanjem društvenog, ekumenskog i međureligijskog dijaloga; nenasilnim akcijama i sl.

Priznanje čini plaketa - zahvalnica.

Prijavni obrazac za Priznanje može se preuzeti ovdje

PRIZNANJE "KRUNOSLAV SUKIĆ" KNJIGA GODINE 2022. dobivaju autori/ce knjige objavljene u HR ili u jednoj od država Zapadnog Balkana koja doprinosi stvaranju ozračja boljeg razumijevanja i poticaja za mirotvorstvo, nenasilno djelovanje, zaštitu i promociju ljudskih prava i civilnoga društva.

Priznanje čini plaketa - zahvalnica.

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.

PRIZNANJE "KRUNOSLAV SUKIĆ" MIROTVORNA ŠKOLA je namijenjeno za osnovne i srednje škole iz Republike Hrvatske koje promiču odgoj za primjenu nenasilnih metoda u rješavanju sukoba, suradnju i aktivno građanstvo te solidarno sudjeluju u unapređivanju života i održive školske i lokalne zajednice.

Priznanje Mirotvorna škola se sastoji od: plakete-zahvalnice, te 6-dnevnog edukativno-studijskog posjeta skupine učenika/ca i nastavnica nagrađene škole Osijeku.

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.

Nominacije dostaviti zaključno s 5. studenim 2022. na prijava-nagrada@centar-za-mir.hr

Prijave slati na: prijava-nagrada@centar-za-mir.hr ili poštom na adresu Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, Trg A. Šenoe 1, 31000 Osijek

Odabir dobitnika/ice provodi peteročlani Odbor Nagrade "Krunoslav Sukić" imenovan od strane Upravnog odbora Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, a u skladu s Pravilnikom o kriterijima, uvjetima i postupku dodjele Nagrade i Priznanja. Pravilnik je dostupan ovdje.

Odbor nagrade čine:

Goran Božičević, Katarina Kruhonja, Zoran Pusić, Otto Raffai, Franka Sukić i Davor Špišić.

Objava odluke o dobitnicima/ama i odabranoj akciji biti će objavljena na ovoj web stranici i web stranici Centra za mir. Najkasnije do 8. prosinca 2022.

Pitanja

na nagrada@centar-za-mir.hr

Kontakt: Natalija Havelka, mob:00385 91 619 4 880

Nagrada i priznanja će biti uručeni dobitnicima u Osijeku, 8. prosinca, uz obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava.